Vállalkozósdi létem kezdete óta foglalkoztatott egy visszatérő kérdés: miért hullámzó egyfolytában a Netchilli bevétele? Miért megy nagyszerűen és miért követi rutinszerű hanyatlás. A „Milyen készségek és tudás szükséges a sikeres vállalkozás építéséhez?” című előadás 9,5 év után végre megadta a választ.

 

Nem előzmények nélkül

Kulcsár Tibor mondandója, több ízben betalált már a múltban. Egyszer egy üzleti reggeli rendezvényen tartott egy rövid, 10 perces előadást, amely akkora hatással volt rám, hogy bő órán át sétáltam és járattam az elhangzott gondolatait a fejemben.

Gyaloglásom végeztével egyik online marketing szolgáltatásunk ára elé odabiggyesztettem egy 1-est, így csináltam hirtelen egy 100%-os áremelést. Meglepetésemre az azt követő hónapban többet adtam el belőle, mint azt megelőző évben összesen. Hasonló hatást vártam az előadástól is.

 

Felismerések az előadás hatására

Villámcsapásként ért a felismerés, hogy az akkori üzlettársammal el kell, hogy váljanak az útjaink, mert teljesen más szinten állunk vállalkozói tudás és készség szintjén.

Az előadás hallgatása és bősz jegyzetelése közben döbbentem rá, hogy alapvetően jól állok, de nem megfelelő az értékesítési készségem, a rendszerépítési és a pénzügyi-könyvelési tudásom.

Elhangzott egy mondat, ami nagyon megfogott: „Nem annyit kell eladnunk, amennyit megvesznek tőlünk, hanem amennyit el akarunk adni.” Elgondolkoztató ugye? A KKV-ben elég gyakran tapasztalom – sajnos nálunk is – a „reményteljes értékesítést”, azaz, „ha minden jól megy, akkor…” hozzáállást. Ez izgi, de ez abszolút hullámvölgy-kiváltó folyamat, sőt egyenes út lehet a csőd felé.

Megértettem mást is. Ha annyit vesznek meg tőlem, amennyit el akarok adni, akkor az egész hozzáállásom más az értékesítéshez. Reménykedés helyett azokra a lehetőségekre és megoldásokra fókuszálok, amely a célom elérésében segít. De várj, van még egy jó mondatom, amit szintén az előadáson hallottam!

„Amíg nincs rendszered, addig egy véletlenszám generátorod van.” Kell hozzáfűznöm bármit?

És most csak néhány dolgot emeltem ki, ezeken túl is bőven záporoztak az elgondolkoztató és elképesztően hasznos gondolatok.

 

Az előadás tanulságait tettekre fordítva

Az előadás másnapján nekiláttam a Netchilli megreformálásnak és a hiányzó készségem, valamint tudásom fejlesztésnek. Azonnal megterveztem az idei értékesítésemet, az elkövetkezendő 3 hónap pontos és elérendő bevételi értékeit, valamint minden addig használt folyamatunkat elkezdtem rögzíteni.

Ennek eredménye az lett, hogy májusban 50 000 forint híján elértük a kitűzött bevételi számot. Nem mellékesen jegyzem meg, hogy ez az érték a februári és márciusi átlagos bevételének 2,5-szerese. Júniusra pedig már most megcsináltuk (06.10-én írom e sorokat) a hónapra tervezett bevétel 75%-át.

Mindössze egy másfél hónap munka ekkora változást eredményezett a vállalkozásomban. Persze tennivalóm van még bőven.

 

Ha átélnél hasonló vállalkozás fejlődést…

… vagy szeretnél számot vetni saját vállalkozói készséged és tudásod szintjéről, akkor szerintem érdemes befektetned 19 900 forintot (+ÁFA), Kulcsár Tibor előadásába! Nem kell rá elmenned sem, már elérhető az online változat. Ez az ár tartalmazza a videó és a hanganyagot. Ha csak hallgatni akarod, akkor mindössze 10 000 forint (+ÁFA) áron megteheted.

Nem veszel zsákbamacskát, ezen az oldalon bele tudsz nézni az előadás hangulatába, megismerheted Tibor gondolatait.

 

Mire készülj?

Tibor az előadáson nem kímélt minket, jelenlévőket, a tőle megszokott őszinte és a valóságot teljesen cukormázmentesítve tálalta. Nekem erre volt szükségem, a motiváló beszédekből és példázatokból elegem van. Ha Te is fejlődni szeretnél és sikeres vállalkozást építeni, akkor ez az előadás biztosan segít benne, szívből ajánlom.

“Milyen készségek és tudás szükséges a sikeres vállalkozás építéséhez?”